Bibbi Nilsson

portratt-bibbi.jpg

Mina personliga egenskaper syns mig vara en blandning av trendkänslig fingertoppskänsla och hantverkskunnig helylletjej.

Den trendkänsliga fingertoppskänslan har jag haft användning av i mitt jobb som designkoordinator för ett av Sveriges mest ansedda textilvarumärken, Ljungbergs Textiltryck, i 13 år. Där har jag jobbat med att utveckla och förankra varumärket på svenska marknaden, utvecklat mönster och kollektion, samarbetat med Sveriges formgivarelit och drivit försäljning.

Men den hantverkskunniga helylletjejen i mig finns också i form av att jag är utbildad tapetserare och gardindekoratör, syr mycket (mest inredningsdetaljer, men även kläder), jobbade under Ljungbergstiden i samarbete med Textilmuseet och Västarvet med att bevara och utnyttja det svenska textilarvet på ett pietetsfullt sätt.

Att se bakåt, förvalta designarvet vi har i Sverige och utnyttja det i dagsaktuell design ligger mig varmt om hjärtat.

Jag jobbade mycket med marknadsföring, har stor datorvana, speciellt inom bildhanteringsprogrammen, InDesign och PhotoShop. Jag är van att uttrycka mig i skrift, har jobbat mycket som copywriter, både på svenska och enklare engelsk marknadsföring.

Jag har konstruerat enklare hemsidor och underhållit våra egna hemsidor och webshop på jobbet.

Jag gillar arbetet vid datorn, jobba med inredning, mönster, sömnad och utveckling av företag, affärsidé eller kollektion, kort sagt; arbeten där min breda erfarenhet kan komma till pass.

Jag stimuleras även av mötet med kunden, att lyssna in behovet kunden uttrycker och sedan kunna ledsaga kunden fram till ett inköp, med kanske lite mer guldkant (läs: "merförsäljning") än de från början tänkt. Relation och tillförlitlighet är grunden i min syn på kundvård.

Mitt jobb har ställt stora krav på organisatoriskt sinne, arbeta mot deadline, "ha många bollar i luften" och att leda andra medarbetare. Som ledare har jag satt en ära i att stödja medarbetarna till att ta eget ansvar och att se dem växa med arbetsuppgifterna.bibbinilsson-rgb-cut.jpg

Jag längtar nu efter en arbetssituation där jag kan ingå i ett samtrimmat team som sätter gemensamma mål och lyfter varandra.

Mitt hjärta brinner nu för att få slå ner rotpålarna riktigt djup i Norrköpingsmyllan igen.
En riktig nystart mitt i livet, alltså.